søndag den 7. oktober 2012

Monsaraz


Monsaraz: Vi var i dag ude og se fæstningsbyen Monsaraz. Byen blev i middelalderen brugt til at holde Spanierne væk, da byen ligger højt i landskabet.
Foran kirken i byen står en pæl, som symboliserer, at kommunen var halvvigtig.
I byen var der en borg, og inde i borgen blev der  i middelalderen afholdt tyrefægtning. Oppe fra borgen var der en fantastisk udsigt over den kæmpe anlagte sø, og ude i horisonten kunne man skimte Spanien.





Pælen symboliserer vigtighed.




Gaderne i Monsaraz.



Stedet, hvor tyrefægtning foregik.

Udsigten fra byen.

fredag den 5. oktober 2012

Bæredygtig udvikling i Morsø Kommune


Mors er Linfjordens største ø med et areal over 360 kmmed en historisk naturhistorie der fortæller om verden for 60 million år siden.  I dag er Mors stadig kendt for sin enestående natur, og vil blive ved med at blive det. Det er derfor en vigtig opgave for de lokale politikere, at gør en indsats for klimaet. Morsø kommune har i den anledning indgået en aftale med Naturfredforeningen, om at kommunen skal være en ”klimakommune”.
 Morsø kommunes klimaplan handler om forbedring af klimaproblemer i fremtiden ved besparelse på energiforbruget og omlægning til vedvarende energi. Ligeledes er der tale om konkrete aktiviteter og projekter, som skal udfører de teoretiske mål ud i virkeligheden.   

 


                  Visioner og Mål:
-          reduktion af CO2 udledning, samtidig at være i front på klima- og energi – område.
-          At mors skal være COneutral i fremtiden. Det skal ske gennem besparelser på energiforbruget, og mere anvendelse af vedvarende energi
-          Bred involvering og forankring. Inddragelse af borger, virksomheder, landbruget og forskningsinstitutter, for at løse fremtidens udfordringer på klima – og energiområdet
-          Etablering af samarbejde og netværk. Flere forpligtende aftaler og samarbejde omkring udvikling af initiativer på klima – og energiområde.
-          Skabelse af vedvarende energi og besparelse på energiforbruget. Der skal være fokus på vækst og arbejdsplads gennem innovative projekter på klima - og energiområdet. 
   
Mål for 2025

-          Mors skal være selvforsynende med vedvarende energi, både til opvarmning men samtidig også være storproducent af el fra vedvarende energi.
-          Morsø kommune skal som virksomhed opnå mindst 30 % reduktion af Co2 udledning sammenlignet med 2008. 


Kommunens klimaplan som har til formål at sætte et større fokus på området i fremtiden, er allerede fuld gang med mange initiativer.
      Mors er næsten selvforsynet med elektricitet, der kommer fra 89 vindmøller 
    I 2009 blev Danmarks største bioanlæg åbnet på Mors. Her er målet, at der skal kunne leveres fjernvarme i form af 8.500MWh årligt. Bag dette projekt stod 70 landmænd fra mors.
   Alle Morsø kommunes lokale er blevet energimærket, hvilket både ville resultere i mindre CO2 udledning, og samtidig direkte besparelse på udgifter til energiforbruget. 
   For at sætte større fokus på klima området, indgik Morsø kommune i 2009 en aftale med Naturfredsforening om at blive til en af de mange klimakommuner. Her forpligter man sig bl.a. til at reducere CO2 udslip med 2 % frem til 2025.
   Energimesse, som skal være et led i budskabet om anvendelse af energirigtige løsninger, har været en planlagt begivenhed de sidste par år. Her er der mulighed for komme tæt på de miljøvenlige løsninger, og få et overblik over de mange muligheder. 

Co2 - udledning på Mors og i Danmark 


      CO2 udledning er en af de mest omtalte og debatterede emner indenfor klima politikken på globalt plan. I Morsø kommune har man ligeledes strategier om nedskæring af CO2Den nuværende (tallene er fra 2009) CO2 udledning fordelt på de forskellige sektorer: 



Det ses at pr. borger på Mors i gennemsnittet udleder 12 ton CO2 pr. år.  Det fremgår ligeledes at     Landbruget er den største CO2 synder, samtidig med at transporten kommer efterfølgende. Det skal dog bemærkes at Landbrug er den primære produktion på Mors, og transport er en stor del af dette erhverv. 

Denne tabel fra globalis viser at der blev udledt 8,27 tons CO2 pr. indbygger i 2009


Vi kan altså se, at indbyggerne på Mors udleder en meget større del CO2 end resten af befolkning, og      
det er derfor vigtigt, at der sættes fokus på nedskæring af CO2 og ligeledes en fremtidig brug af 
vedvarende energikilder.



Brug af vedvarende energi på mors

Mors benytter allerede mange af de vedvarende energikilder, og bestræber sig på at forøge dette forbrug. Mors er i dag næsten selvforsynet med elektriciteten fra de 89 vindmøller, som Morsø kommune har del i. Derudover bruger mange husstande brændsler såsom halm, træ, raps og bioanlæg på større landbrugspladser. Der arbejdes videre med udvidelse af vindmøller, hvor man vil opstille store vindmøller i Sindbjerg. Kommunen bestræber sig på at skaffe billigere energi, og en erstatning af fossile brændstoffer med vedvarende energikilder.  
Morsø kommune er samtidig taget det næste skridt og er gået over til solceller. Morsø kommune får Nordjyllands største samlede solcelleanlæg. Solcelleanlægget er en del af Morsø kommunes energibesparende projekter, som har mål om at blive CO2 neutral i 2025.
Med anlægget vil ca. 60 % af strømforbruget på de administrationsbygninger blive produceret via. solenergi, som i øvrigt også er CO2 neutral, og giver samtidig en årlig besparelse på 300.000 kr.

Alt arbejdet i projektet bliver udført af lokale virksomheder, her opnår man altså også beskæftigelse. Projektet bliver finansieret af kommunens energipulje, og man vurdere at projektet vil tjene sig selv hjem efter ca. 10 år.  Projektet ses som en stor skridt mod forøget brug af d vedvarende energikilder, og et bevis på det kan udføres i virkelighed.
De vedvarende energikilder sparer sig mange steder, men dog er der stadig både fordele og ulempe ved brug af solenergi og solceller.

 Fordele:
-          Solceller er støjfri, CO2 neutral og har ingen bevægelige dele.
-          Solceller er miljøvenlig - 10 kvadratmeter solceller sparer ca. en halv ton CO2 om året.
-          Solceller producerer strøm i dagtimerne, hvor forbruget er størst.
-          Solceller er en god forretning. På grund af gode skatte- og tilskudsregler kan langt de fleste tjene penge på et solcelleanlæg. Samtidig skabes der nye arbejdspladser.
-          Solceller har en lang levetid og holder godt. Typisk er der en garanti på 20 år.
-          Der er (næsten) ingen vedligeholdelse ved solceller.
-          Solceller kan integreres i bygningens arkitektur - enten som bygningselement i tag og facader, sat i vinduer eller som solafskærmning. Dermed kan du spare udgifter til disse bygningsdele.
-          Et hus med solceller kan være nemmere at sælge.


Ulemper:
-          Solceller producerer mindre strøm i skygge. Derfor skal man sørge for, at fx træer, antenner, skorstene og kviste ikke kaster skygge over solcellerne i løbet af dagen. Dette vil reducere den optimale udnyttelse af solenergien. 
-          Det kan være svært at montere solceller på ældre villaer, da de ofte har mange detaljer og fremspring, som kan give uønsket skygge.
-          Solceller kan fremstå som fremmed elementer, der forringer et hus’ arkitektoniske kvalitet.
-          Solceller kan gøre nogle tage - specielt flade tage, hvor fygesne kan ligge sig under stativer med solceller - for tunge til tagkonstruktionen. 









torsdag den 4. oktober 2012

På sightseeing i Baixa

Vi er nu ankommet til Lissabon og den første dag bød på en slentretur gennem den pulserende storby samt et kig på verdens andenstørste oceanário. 

Solen står højt på himlen, selvom det er tidlig formiddag. Ned over Parque Eduardo VII står statuen højt og stolt. I parken kan man nyde udsigten over byen samt floden Tejo. Parken er
en labyrint af hække, men desværre var de klippet, og man får ikke den fulde effekt.

Turen går videre ned til Baixa.
fter en lang gåtur, hvor vi blandt oplevede springvand og monomenter, gik vi igennem Lissabons strøg, Rua Augusta. Der så vi den store triumfbue, Arco Triumfal, med en statue under. Denne var dog under restauration, men der kan læses mere om den i vores tidligere indlæg.


Da vi var nået til havnen, hvor de søfarende var ankommet i den tid, tog vi metroen til Oceanário. Dette er verdens andenstørste akvarium med over 8000 fisk/dyr. Der var en stort akvarium i midten og fire større "udstillinger" af de forskellige kontinenters dyreliv. Derudover var der små oplevelser mellem akvarierne. 


Denne lange, men kulturrige dag afsluttedes med en tur over vandet med lift (i hvert fald for dem, som havde råd eller turde!) - da vi mødtes på den anden side, fik vi lov til at undersøge området på egen hånd.

Solceller for alle pengene!


I dag vågnede vi op med sommerfugle i maven. Vi vidste, at en stor dag endelig var kommet til os – dagen hvor vi skulle se det solcelleanlæg, vi i en periode har tilegnet os viden om.
Efter en længere bustur med flere interessante stop undervejs, ankom vi endelig til et af verdens største solcelleanlægsparker. Vi blev alle meget overraskede over, hvor stort et areal de 250 hektar i virkeligheden udstrakte sig over. Derudover kunne vi også virkelig mærke, hvorfor anlægget var placeret netop der – det var gloende varmt! Til vores store skuffelse kunne vi desværre ikke komme helt tæt på solcellerne og måtte stå uden for hegnet og fotografere den sublime park. Dog kommer det bag på os alle, at udbyttet af den koloenorme park er langt mindre end forventet i forhold til omfanget af parken.
Alt i alt var det en god tur, og det lykkedes os da også at knipse et par billeder af. 

Mange solcellehilsner fra os :-)






Évora

I  28 graders varme og høj  solskin trådte vi ud af bussen og den smukke by Évora lå foran os. Byen er kendt for sine gamle kirker, templer og pladser. Vores guide Francisco førte os igennem byen, hvor vi blandt andet så Saint Francis Church, templet Diana og nød udsigten over byen, fra byens top. Mens vi gik gennem byens gader, var der mange butikker, hvor de solgte koch i alle afskygninger. Dette lagde vi især mærke til, da vi tidligere på havde set og hørt om Koch og kochtræer, som især dyrkes i Portugal. 

Saint Francis Church var stor og præget af mange figurer af bibelske personer, som supplerer de traditionelle malerier. Kapellet var udsmykket med knogler fra afdøde munke, som tidligere havde tilhørt kirken. 

Byen har ca. 50.000 indbyggere, hvilket skyldes, at byen er en universitetsby. 

Busturen har været lang, men med air condition i bussen, har det ikke været for varmt. Nu vil vi nyde den sidste aften i godt vejr.  

Alqueva Dam

I dag har vi besøgt Alqueva Dam der er en kæmpe dæmning, faktisk Europas største dæmning. Den ligger i forbindelse med den ligeså enorme og spektakulære sø, Alqueva - der er Europas største kunstige sø, så portugiserne har virkelig præsteret at bygge et kæmpe kraftværk med hjælp fra det stærke element H2O. 

Vandet fra søen er holdt tilbage af nogle sluser, der mest af alt ligner kæmpestore sneskovle. Efter disse sluser er der en rampe, som vandet bliver skudt ud over, når sluserne åbnes.
De to store ramper øverst i siderne er til for at kunne tage lidt af trykket, hvis søen skulle komme til at have alt for meget vand.
Vandet bliver primært ledt ud gennem de to mindre sluser i bunden af dæmningen. Turbinerne er ikke synlige, men vi formoder de er placeret på indersiden af sluserne.
Lige nu er man ved at udbygge de elektriske systemer, og det er det byggeri vi kunne se på den modsatte side af dammen.

onsdag den 3. oktober 2012

Belem onsdag


Bydelen Belém

I dag har vi besøgt en bydel i Lissabon kaldet Belem, bydelen er især kendt for sine attraktioner. Vi har besøgt Jeronimus kirke og kloster, hvilket var en kæmpe oplevelse og se. Kirken indeholder blandt andet de jordiske rester af Vasco Da Gama, som var den mand som fandt søvejen til Indien. Vi så desuden monumentet for Henrik Søfaren, som var konge i Portugal i perioden før Vasco Da Gama, og var en af grundene til at søfart blev så omfattende i Portugal. Vi besøgte også et museum for søfart og Belem tårnet, som er det tårn der er afbilledet på vores studieturs trøjer. Det var især en kamp at komme til toppe af tårnet, da der kun var en ganske smal vindeltrappe, som man både skulle gå op og ned af. Men det var langt fra det hårdeste på vores tur. Brian og Lene havde nemlig fået den geniale idé, at vi skulle gå fra en metro station ud til attraktionerne, og dermed rigtig få mulighed for at opleve Belem. Ruten var langs byens smukke kyst.
Vi har taget en masse smukke billeder på vores tur, som vi vil ligge op i løbet af aftenen.

Tirsdag den 02-10-2012:




Hej Bloggen!
Tirsdagens program stod på besøg på den danske ambassade i Lissabon,  Naturhistorisk Museum, Botanisk Have, Katedralen "Se", borgen "Castelo de Sao Jorge", mens  halvdelen af klassen afsluttede dagen på stadionet "Estadio da Luz" med champions League kampen mellem Benfica og Fc Barcelona.


På den danske ambassade stod den på et oplæg af Souschefen, Manu, om den økonomiske krise med fokus på situationen i Portugal.
Oplægget startede med en introduktion til, hvad der startede krisen i USA, hvordan den kom til Europa, hvordan den kom til Portugal og hvordan den har den har ramt Portugal hårdere end i Danmark.
Derudover gav han et indblik i, hvad den danske ambassade laver i Portugal.


Naturhistorisk Museum var ikke den vildeste oplevelse, og folket var vel allerede mentalt på Estadio da Luz!
Museet var delt op i to dele - en videnskabelig- og en naturhistorisk del.
Den videnskabelige del var en gammel undervisningsfløj.
Den naturhistoriske del var fyldt med fossiler fra dinosaur og andre forhistoriske dyr.

Derefter skulle vi slentre gennem Botanisk Have, hvilket viste sig at være umuligt, da alle udgange på nær en var lukket. Botanisk Have var en utrolig smuk have med flere tusinde forskellige plantearter.

Herefter skulle vi op til Katedralen Se og videre til borgen Castelo de Sao Jorge. Denne tur stod på stigninger med procenter ud over det sædvanlige. Lærerne, som var ved at give op, blev overbevist af elevernes entusiasme, og borgen skuffede da heller ikke, da bjergene var overvundet. Brians højdeskræk var dog med til at gøre turen til et kort visit, da han var mere end skrækslagen for at ham selv eller nogle elever skulle falde ud over kanten.


Så blev det tid til dagens og selvfølgelig også turens højdepunkt nemlig fodboldkampen mellem Benfica og Fc Barcelona. Stemningen inden og under kampen var noget udover det sædvanlige. Hele byen og stadion kogte - dog blev resultatet ikke som ønsket, da Barcelona vandt kampen 2-0.



















mandag den 1. oktober 2012

Lisboa-ahhhh...

3s ankommet til Lissabon – alt gik efter planen – ankomst til tiden og 25C i skyggen.

..
Første udfordring er Metroen og billetsystemet.
 

onsdag den 26. september 2012

Program for torsdag d. 4. oktober


Francisco, som er lærer på et gymnasium i Lissabon, har i dag mailet mig følgende: 



"...The program for October 4 will be like this

8.15 – Meeting in my school
8.30 - Leave from Escola Maria Amália Vaz de Carvalho
11.30 - Monsaraz (medieval village with a great view over Alqueva dam lake) - 45 min stop
13 - Arrival at Amareleja (lunch)
14.
Visita to the solar central
15 – Leave to Alqueva
15.30 - Arrival to Alqueva dam - 30 min stop
17 - Évora - 30 min stop
19h – Arrival to Lisbon"

 

tirsdag den 25. september 2012

Belém


Søfartsmuseet/Henrik Søfarende ”Museu de Marinha”
Udsigt over Tagus floden
På Museet kan man se en historisk kortsamling, både, modelskibe, søkort og instrumenter der alle har forbindelse til den portugisiske flåde og handelsflåde fra opdagelsernes gyldne tid til nutid.
Museet dateres tilbage til 1863






Monument over Henrik Søfareren:
Ligger ned til vandet
Forestiller et skib og afbilleder 30 af de mest kendte sønner fra Portugals historie
Øverst på monumentet står Henrik søfareren
Henrik søfareren var med til at grundlægge Portugal som en søfarer nation og en kolonimagt
Inde i monumentet er en elevator. Fra toppen af monumentet kan man se udover Tagus floden. Monumentet har samme status i Portugal som den lille havfrue har i Danmark
Opført i 1940. Restaureret i 1960







Belem tårnet:
Bygget i 1515-1521
Samme funktion som Kronborg har i Danmark (sørge for hovedstadens sikkerhed)
Væsentligt symbol på Lissabon. Arkitekt (Francisco De Arruda)
Tårnet er 35 meter højt. Tårnet har fire etager og en tagetage, disse forbindes med en smal vindeltrappe. På øverste etage er der indrettet et kapel



Jeronimos Museet - MUSEU NACIONAL DE ARQUEOLOGIA:
Museet er opført i de gamle stalde i det kongelige palads. Klosteret er en del af museet. Bygningen er meget flot udsmykket.
Dette museum har til huse i den sydlige fløj af klostret jeronimus komplekset.
Museet huser en omfattende samling af relikvier, som har til formål at fortælle en helt specifik historie. Nemlig historien om det portugalske folk. Museet omfatter primært portugisiske arkæologiske samlinger fra forhistorisk tid, klassiske, islamiske og middelalderlige perioder, der er organiseret i flere typologiske kategorier: keramik, stenredskaber, glas, metaller, smykker, numismatisk, skulptur, klassiske og Pre-klassisk inskriptioner, mosaikker , arkitektoniske elementer, osv. Det omfatter også et par arkæologiske samlinger fra andre lande, nemlig en tilhører Casa Real Portuguesa (portugisisk kongelige familie), sammen med portugisisk, europæiske og andre Etnografiske dokumenter. 


                                                                                    Jeronimos Kirken:
- Placeret nær kysten i sognet af Belém i kommunen Lissabon
- Der er en af de mest kendte monumenter inden for Manueline  - stil arketiktur (stil art inden for arketiktur, som opstod ved middelalderen).
- Efter at Vasco De Garme var vendt tilbage fra Indien, blev klosteret bygget af Manuel, efter bestilt kort af Vasco.
- I 1501 begyndte arbejdet med talrige arkitekter og bygherre, og arbejdet blev færdig 100 år efter, nemlig i 1601.
- Bygningen blev finansieret af en stor del af oversøisk handel profit. 
- I 1755 overlevede et jordskælv uden nogen større skader, men der kom nogen ødelæggelser efterfølgende, som konsekvens af Napoleon krigen.


Belem paladset
Paladset i Belem hedder Palácio de Belém på 
Portugisisk og er den nationale palads i Belem (Lissabon bygget 1559). Var til sin tid kongehuset for den daværende kongefamilie. Siden revolutionen i 1974 er det blevet til præsident- huset og har samme status som Christiansborg i Danmark.





Elmuseet:
Kulturelt center. Datidens, nutidens og fremtidens energi og energiformer er repræsenteret i forskellige rum. Den går tæt på Einstein og H.C. Ørsteds revolutioner.    











Lavet af: Line, Shushanik, Zahra, Julia, Camilla H og Linette

Alfama         


Det traditionsrige Alfama kvarter er Lissabons ældste bydel. 

Alfama (efter det oprindelige al-hamma) betyder varm kilde på arabisk og stammer som mange andre stednavne i den sydlige del af Portugal fra den mauriske periode fra år 711 til omkring år 1250.

Alfama er kendt som det maleriske oprindelige Lissabon og ligger nu i den østligste del af Lissabons gamle bydel.

Der er masser af smalle gader og stræder, og Fado er ligesom i Bairro Alto populært – Alfama har undergået megen nænsom byfornyelse, men der er stadig dele af området som ser lidt slidt ud – ikke så underligt i betragtning af bydelens alder. Alfama skal opleves. Gaderne er nogle steder så smalle at genboer kan hilse på hinanden (på portugisisk manér med kindkys) fra altanerne. Der er et virvar af vasketøj, børn og hunde og som gammel sømandsby har Alfama naturligvis sin andel af Lissabons mange kirker. Alfama er også sammen med Bairro Alto kendt for sine fado-restauranter og har også et fado-museum.

Fado er Portugals traditionelle og oftest sørgmodige blues-agtige folkesang, som fremføres dels på restauranter (hvor maden koster lidt ekstra), men også af gademusikanter og som turistattraktion sponsoreret af bystyret om sommeren i Lissabon.

 

Castelo de São Jorge (Sankt Georges Slot)

 

Castelo de São Jorge i bydelen Alfama er Lissabons ældste bygningsværk og har levet sin omskiftelige tilværelse som både våbendepot, teater, fængsel og fæstningsværk. Castelo de São Jorge afspejler Lissabons meget tidlige historie og tilbyder samtidig besøgende en spektakulær panoramaudsigt over byen og floden Tagus. Forskellige kilder hævner, at den første befæstning af denne bakketop stammer helt tilbage fra 48 ef.Kr. Befæstning blev senere udvidet og styrket af på hinanden følgende indbyggere, mest bemærkelsesværdigt af mauriske bosættere omkring det 10. årh. Efter de kristnes erobring i 1147, blev slottet brugt som kongeresidens, men blev alvorligt skadet under jordskælvet, som hærgede Lissabon i 1755. Det undergik en omfattende renovering i de følgende århundreder og blev således erklæret Nationalt monument i 1910.

På São Jorge slottet finder man desuden en multimedia-udstilling om Lissabons historie, kaldt Olisipónia. Et periskop tilbyder et unik vue over hovedstaden fra Torre de Ulisses, et af de i alt 11 tårne, som stadig står. Andre attraktioner omfatter den imponerende Sala Ogival, arkæologiske ruiner tilbage fra det 7. årh. og et museum, som har til huse i det tidligere Paço Real da Alcáçova (Kongepaladset Alcáçova). Mange besøgende nyder blot at slentre rundt i haverne og ved fæstningsvolden for at beundre den smukke udsigt over det historiske bycentrum nedenfor.
 

Museu da Agua:

-          Det første vandværk i Lissabon, som blev oprettet i 1880.

-          Var det første værk med en maskine til at pumpe/løfte vand, som blev bygget til at distribuere vand fra Alviela floden.

-          I dag er vandværket blev laver om til et vandmuseum.

-          Selve museet befinder sig i den gamle pumpestation

 

Águas Livres Aqueduct

-          Er en akvædukt på mere end 12 km. med hele netværket af kanaler måler akvædukten næsten 58 km

-          Akvædukten blev brugt til at transportere drikkevand fra området Caneças, som er en slags kommune. Til Lissabon by. 

-          Byggeriet af akvædukten blev startet i 1731, i 1748 var projektet fortsat ikke færdig men akvædukten blev alligevel taget i brug.

-          I 1755 blev Lissabon ramt af et voldsomt jordskælv, samt en tsunami med en bølgehøjde på omkring 20 meter, men akvædukten overlevede tsunamien.  


Jardim Botanice (Botanisk have)

 

-          Jardim Botanice er en Botanisk have, som ligger i Lissabon.

-          Beplantningen af haven startede i 1873 og blev dengang lavet som en videnskabelig  have. Dette skete på baggrund af initiativ af to professorer, the Earl of Ficalho and Andrade Corvo.

-          I dag regnes den for en af de fineste botaniske haver i Europa.

-          I den botaniske have har de over 18.000 forskellige arter fra hele verdenen. 


 

Se dé Lisboa

Se de Lisboa blev bygget i en tid, hvor Nord Afrika konstant truede det nyeligt katolsk etablerede land.

Den blev bygget primært for tilbedelse, men grundet den store trussel, blev den bygget med defensive befæstninger. Den blev brugt som en sidste skanse for Lissabon.

Katedralen Sé de Lisboas navn stammer fra initialerne for Sedes Episcopalis (Se), som betyder bispesæde.

Katedralen har været det religiøse centrum Portugal siden 1147.

Den oprindelige katedral Sé de Lisboa blev bygget i 1150 af Kong Afonso Henriques.

Katedralen Sé de Lisboa blev ødelagt af et jordskælv i 1755, som forårsagede kapellet til at kollapse over menigheden, der var samlet til en fest af All Saints (1. november). Hundreder blev knust, og lysene der var tændt ved ceremonien væltede og forårsagede Lissabon til at brænde i mange dage efter jordskælvet. Katedralen blev genopbygget i en neoklassisk stil, og de to solide tårne på forsiden af katedralen er et glimrende eksempel på dette design.